2014. május 20., kedd

A király leánya, Szu Bekhjang (King's Daughter, Soo Baek Hyang)
12. rész felirat

Elkészült a sorozat 12. részének felirata.

Letölthető innen, vagy a sorozat lapjáról, a jobb oldali menüből megnyitva.
 

7 megjegyzés:

  1. Gyerekek kicserélése:
    Az előző kiraly tudta hogy meg fog halni, és tisztaban volt azzal is hogy a gyermekét előbb vagy utóbb valaki megölheti. Egyetlen kérése volt, hogy mentse meg a fiat.
    Az "előző kiralyok" gyermekei soha nem maradhattak a palotaban mindig maganbirtokon nevelkedtek. A kiraly úgy gondolta, hogy úgy mentheti meg az előző kiraly gyermekét hogy kicseréli őket, azaz a sajat fiat egy megbízhatónak vélt miniszterre bízza, és természetesen felügyeli a nevelését, és az előző kiraly gyermekét tartja maga mellett. A gyerekek kicseréléséről talan csak az eunuch tud. A koronaherceg az előző kiraly fia.

    névadasról:
    Soo Baek Hyang
    Mikor arról beszélgetnek kedvesével , hogy neki mar van egy fia és Ő egy kislanyt szeretne....
    van egy olyan virag amely szaz évente egyszer nyílik és annak olyan erős az illata hogy beteríti az egész földet.... ekkor az emberek leteszik a fegyvert és nem harcolnak egymassal.... béke van.... ez a kislany békét hozna Pekcsének, Pekcse védője lenne.

    Legalabb is (én eddig) így értelmeztem a filmet.
    A történelmi hűség kedvéért az előző kiraly utód nélkül halt meg, de ez ne zavarjon bennünket!!!, mert akkor miről szólna a film mely nagyon tetszik.

    Kedves Sipizolix az eddigi (összes) munkadat nagyon köszönöm, és mély halaval gondolok Csaladodra is akik "eltűrik" hogy ennyi időt rabolj el tőlük masok megörvendeztetése érdekében.

    gizuska

    VálaszTörlés
  2. Szia sipizolix ! ! ! Hálásan köszönöm a 12. rész feliratát.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gizuska!

    Köszönöm a tudnivalókat!
    Így már kezd összeállni a kép... :)
    Egy kicsit el voltam tévedve a "cserehercegek" kapcsán, de most már meg van. Azt hiszem, jön egy biloba és ginzeng kúra. :)))

    VálaszTörlés
  4. Heló,névtelen hozzászóló.Akkor ezt úgy kell érteni,hogy ezt a hercegek sem tudják?A hadvezér fia lenne ez a link gyerek.Talán a mellőzés miatt lett ilyen gonosz,hogy gyilkolászni készül.Az igazság az,hogy én csak a romantikus szál miatt aggódtam,ha netán testvérek lennének.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a 12. részt. Persze, hogy még az éjszaka megnéztem. (Már aggódom az "erkölcseimért", kezdek függővé válni...)
    Más. A csereherceg-ügy kezd eléggé érthetetlenné válni. Ha a szinészeket figyelem, nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi koronaherceg jóval idősebb, mint a "link" herceg. Ez nem zavart eddig, mert előzőleg a tábornok ugyan mondja azt, hogy már van egy fia, de nem mondja, hogy az mennyi idős. Tehát akár pici gyerek, akár tinézser, akár fiatal felnőtt. De az akkor uralkodó király fiáról tudjuk, hogy két éves. Tehát legvégső esetben is nagyjából egyidősek. Ez nem túl valószínű, ha tekintetbe vesszük a heves és mély érzelmeket, melyeket a tábornok táplál a hölgy iránt, akitől (tudtán kívül) gyermeket vár. De akkor, ha már van egy fia, akkor annak kell, hogy legyen anyja is. Semmi sem utal a hölgy létére, meghalhatott... Feleség kellett hogy legyen, az még "elrendezett" házasságot is megenged, de akkor az ismert tény lenne, s akkor hogyan remélhetne a szeretett hölgy házasságot? Hiszen azt ő is tudja, hogy társadalmi helyzeténél fogva egyébről szó sem lehet... Na már most. Ha a tábornok fia nem épp azokban a napokban született, hogyhogy nem vette észre, hogy "kicserélik"? És az a bizonyos miniszter, akire bízzák, mindenképpen tudja, tudnia kell... Ha viszont tudja, és őt akarja a trónra, akkor azt is tudja, akarja, hogy a "link" herceg a saját apját akarja meggyilkolni... Ránézésre a "link" herceg nézhető akárhány évesnek, de a jelenlegi koronaherceg - legyen bár akárki fia - túl öreg. Hát vagy nem volt jó a szinész-választás, vagy nem tudom. Aztán a "süketnéma"... Hát némának néma, de semmiképp nem süket. Bár néha mégis úgy viselkedik. De százalékos arányban mégis úgy kell látnom, hogy egyáltalán nem süket.
    Mindez esetben teljesen összezavarodtam, úgyhogy kénytelen leszek mindezek fényében előlről kezdve az egészet újra végignézni... (Javíthatatlanul függő lettem...) Ki a hibás?!...

    VálaszTörlés
  6. Ez az!Lányok,fiúk.Néha írjunk ide.beszéljük ki a sorozatot.Rosarium,az összes kételyeddel egyetértek.és valószínű,hogy én is újra nézem.Úgyis nagyon jó ez a sorozat.Megéri a túlórát.

    VálaszTörlés
  7. gyerekekről és velük kapcsolatban:
    A kiraly fiaról annyit tudunk hogy kb. 2 éves, anyjaról semmit nem mondanak. A tabornok fiaról annyit tudunk hogy kb. 3 éves, az anyjaról hogy meghalt..... Elhangzik hogy a tabornok harom éve nem néz nőre, özvegy, szülésnél meghalt a felesége, és ezért meglepő a "forró szerelme" a lany irant.
    Az egyik részben (ahol a két gyerek egymas mellett jatszik) elhangzik hogy mennyire hasonlítanak egymasra... ekkor jöhet az az ötlet hogy kicserélhetőek.
    A gyerekek (cseréje) körüli bonyodalom ott érzékelhető amikor beviszik először az egyiket.... majd az új kiraly "meglepetésére" a masikat..... itt van valamilyen szóvaltas.... itt kiviteti a masodiknak behozott gyereket és kiutasítja a palotaból..... a gyereket a "kapuban" atadjak a masik miniszternek aki csunya megjegyzéseket tesz.
    A gyerek arcan latni a meglepetést... döbbenetet... banatot, nem érti hogy az apja aki eddig imadta őt miért zavarja el maga mellől. (Csodalatosak a koreai gyerek szereplők!! nem csak ebben a filmben hanem minden sorozatban!! Vagy a rendezők és operatőrök csodalatosak akik mindezt a hatast el tudjak érni???)
    Gyerekek jelleméről:
    Van amit öröklünk, de nagymértékben függenek a dolgok a neveltetéstől. A "kitett" gyerek mellett egy olyan ember van aki gyűlöli a tabornokot és az előző kiraly híve (embere) volt, meg van győződve arról, hogy a tabornok "benne van" a meggyilkolasanak megszervezésében.
    Ez a gonosz ember nap mint nap sulykolja a "kitett fiú" fejébe hogy Ő az előző kiraly fia, Ő az igazi trónörökös, és neki mindent el kell követni hogy a trónra vissza jusson....
    Szereplők valasztasaról:
    Nekem sem tetszik ("nem az esetem") a trónörökös.... de lassuk be, hogy ha 5-10 (a mai korban élő) 20 éves embert egymas mellé allítunk azok sem egyformak. Vannak olyan tipusu fiatalok akik koruknal sokkal idősebbnek néznek ki, és majd az idő előre haladtaval a koruk utóléri külsejüket, azaz 10-20 év múlva is ugyan úgy fognak kinézni, rajuk mondjak hogy semmit nem valtoznak....
    A masik szinész valasztas (szerintem) tökéletes erre a szerepre. Nagyon jól all neki az ilyen szerepek megformalasa!!!! (Pl: The King and I = eunuch, SungKyunKwan Scandal = diaktanacs elnöke, Cruel Palace - War of Flowers = az agyas szeretője)
    Egyébként Ő Ha Yi Won testvére. Mindkét színész imadni való !!!!!

    gizuska

    VálaszTörlés